Erwtenpuree is lekker als voorgerecht, bijvoorbeeld met geroosterd brood, parmaham, gerookte zalm of gegrilde paprika. Dit recept is een basispuree, hier kun je smaakmakers aan toevoegen als avocado, basilicum of geitenkaas.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 halve zak diepvrieserwten
- droge witte wijn
- paprikapoeder
- olijfolie
- zout, peper
Bereiding
Kook de erwten in witte wijn (een bodempje is meer dan genoeg). Kook tot ze zacht zijn. Giet de erwten af, maar van het vocht op, dit kun je gebruiken tijdens het pureren.
Pureer de erwten met de staafmixer. Voeg eventueel wat wijn toe als het niet goed pureert, maar zorg dat je een stevige puree krijgt en geen soep. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Dit is de basiserwtenpuree.
Hier kun je naar wens smaken aan toevoegen. Om de smaak iets zachter te maken, pureer je de avocado door de erwten. Hier kun je een handje verse basilicum aan toevoegen voor meer smaak.
Voor een pittigere erwtenpuree meng je er een pittige, zachte geitenkaas doorheen.
Je kunt het op verschillende manieren serveren
- Op een geroosterd broodje.
- Met geroosterde gele en rode paprika.
- Met gerookte zalm of parmaham.
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter