Een bijzonder apart gerecht waar je mee kunt scoren tijdens de Kerst als voorgerecht. Maar ook in kleinere vorm als hapje op een feestje of op oudjaarsavond.
Ingrediënten erwtenpannenkoeken
- 200 gram tuinerwten uit de vriezer
- 200 gram (spelt)bloem
- 2 eieren
- snufje zout
- (rijst)melk ong. 500 ml.
Ingrediënten zalmmouse
- 100 gr gerookte zalm
- 2 eetlepels slagroom
- 200 gr roomkaas
- 1/2 citroen, uitgeperst
- gehakte verse dille, naar smaak
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Kook de erwten een paar minuten tot ze gaar zijn. Pureer de erwten tot een mooie mouse.
Mix het ingrediënten voor de pannenkoekjes, inclusief de gepureerde erwten, door elkaar tot je een stevig beslag hebt. Met een sauslepel kun je mooie kleine schepjes beslag in de pan maken om de pannenkoekjes te bakken. Voorzichtig keren, door de erwten zijn de pannenkoekjes iets sneller stuk.
Als de pannenkoekjes klaar zijn kun je alle ingrediënten voor de mousse pureren met een staafmixer tot je een mooie dikte hebt. Daarvoor kun je het beste beetje bij beetje de room toevoegen. Houdt een paar toefjes dille apart voor de garnering.
Maak de pannenkoekjes mooi op met een schepje mousse en een toefje dille.
Geniet van dit heerlijke voorgerecht!
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Vanessa zegt
Graag gedaan!
Eet smakelijk,
Vanessa
Addie zegt
In de loop der jaren heb ik al veel recepten gemaakt maar zo iets heb ik nog nooit geprobeerd, zeker een uitdaging om deze pannenkoekjes te maken. Dankjewel.