Heb je ook wel eens oud brood liggen? Dan kun je heerlijk aan de slag met het oude brood. Daar kun je een geweldige broodsalade met oud brood van maken. Vooral Turks brood is geliefd bij Irene. Lees haar heerlijke recept:
Ingrediënten
- 1 (Turks) brood van een dag oud
- 4 tomaten
- 2 knoflooktenen
- 1 hand verse basilicum
- 5 eetlepels olijfolie
- zout, peper
Bereiding
Breek het brood in grove stukken. Snijd de tomaat in grove stukken. Meng door elkaar in een grote kom. Meng olijfolie, zout, peper, verse basilicum en de geperste knoflook. En verdeel dit over de brood en tomaat. Meng goed met je handen door elkaar.
Zet dit minimaal een uur weg, zodat het brood het sap van de tomaten en de olijfolie op kan nemen en het lekker zacht wordt. Na een uur is de salade klaar om te eten.
Om het voor het oog nog wat aantrekkelijker te maken kun je bij het serveren nog een beetje olijfolie, zout, peper en verse basilicum over de salade strooien.
Tip
De salade is alleen met tomaat en kruiden al geweldig lekker. Wil je experimenteren? Dan kun je aan de salade kappertjes, olijven, pijnboompitten of groenten (als paprika of komkommer) toevoegen.
Ook lekker om mee te nemen naar het werk als gezonde lunch!
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter