Tomaten zijn heel gezond. Ze zitten vol met vol met vitamine C, zink, calcium, ijzer. Veel mensen houden van een tomaat, warm of koud. De smaak van gegrilde tomaten is zoeter. Deze hartige tomatentaart is lekker als diner, maar ook een succes op een verjaardag of als lunch.
Ingrediënten hartige taartdeeg
- 250 gram (volkoren)bloem
- 120 ml water
- 60 ml olijfolie
- zout
Ingrediënten vulling
- 400 gram tomaten (mijn voorkeur)
- 250 gram slagroom
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- 1 hand verse basilicum
- zout, peper
Bereiding
Voorgerecht voor 6 personen
Maak het deeg een uur van tevoren (meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen tot je een elastisch deeg hebt) en zet weg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak het deeg plat met de deegroller en leg in een ingevette taartvorm. Prik de taart op verschillende plekken licht in met een vorm en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Gebruik een blindbakvulling (dit is bakpapier met daarop gedroogde peulvruchten (linzen of erwten).
In die tijd bereid je de vulling van de taart voor.
Snijd de tomaten in stukken en maak een mengsel van slagroom, eieren, knoflook en basilicum.
Haal na 15 minuten de bodem uit de oven. Leg dan de tomaten met het vruchtvlees naar boven op de bodem en giet het eimengsel erover heen.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen, want tomaat die rechtstreeks uit de oven komt is heel erg heet!
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter