De kapsalon is een recept dat nog niet heel lang bestaat. Het oorspronkelijke recept bestaat uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met gesmolten kaas en daarop salade. Niet echt gezond dus… Veel beter is om te kiezen voor deze gezonde versie, de kipsalon!
Ingrediënten:
- 4 grote biologische aardappels
- 4 kipfilets
- 1/3 komkommer
- 1 tomaat
- 3 plakjes 30+ kaas
- 1 takje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- aardappel kruiden (of alternatief)
- olijfolie
- knoflooksaus
Bereiding van de kipsalon:
Schil de aardappels en snijd ze in reepjes, smeer ze in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 45/50 minuten gaar (keer ze op de helft even om).
Snijd de kip in blokjes, hak de peterselie fijn en voeg deze bij de kip. Pers de teentjes knoflook uit, giet wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook hierbij. Leg de kip in de pan en bestrooi de kip met de ei kruiden. Bak de kip in 30 minuten gaar.
Ondertussen snijd je de komkommer, de ijsbergsla en de tomaat vast in kleine schijfjes/stukjes. Als de patat en de kip klaar zijn vul je de ovenschaal eerst met de patat. Hierna volgt de kip en leg de kaas erover. Zet de ovenschaal in de (nog warme) oven voor 10 minuten.
Na deze 10 minuten verdeel je de ijsbergsla, komkommerplakjes en de tomaten plakjes over de kipsalon. Als laatste verdeel je ongeveer 1 el knoflooksaus over de kipsalon.
Eet smakelijk!
—
Dit is weer een recept van onze gastblogger Annemiek! Zij maakt/bedenkt veel gevarieerde recepten, bekijk haar profiel hieronder!
Tip: Je kunt de aardappelen ook gezond bakken in de Actifry of Aerofryer.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017







Mieke zegt
Een niet al te best recept. Er wordt in de beschrijving gesproken over ei-kruiden en ijsbergsla die echter niet vermeld worden in de ingrediëntenlijst, maar de, wel vermeldde, aardappelkruiden worden niet gebruikt.
Ook mis ik de shoarmakruiden. Het gaat tenslotte om het alternatief voor de kapsalon.
2 eetlepels komijn – 1 eetlepel koriander – 1 eetlepel kurkuma – 1 eetlepel gerookte paprikapoeder – 1 eetlepel knoflookpoeder – 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper – 1 eetlepel zout – 1 theelepel uienpoeder – 1 theelepel kaneel – 1/2 theelepel cayenne peper.
Dit is, ongeveer, voor zes porties vlees en het is makkelijk te bewaren in een luchtdicht afgesloten potje of bakje.