Laatst zei mijn vriendin en blogger Annemarie tegen mij:
Dat moet je echt eens proberen! Een gezonde kapsalon is heel lekker..
Nu heb ik nog nooit een ‘echte’ kapsalon gegeten, omdat het zo ongelofelijk calorierijk is. Maar dit wilde ik toch maar even proberen. Ik ben wel voor een iets makkelijkere variant gegaan, door kant-en-klare kipshoarma en zoete aardappel-ovenfrites te kopen.
Op deze manier eet je veel groente en verse knoflook. Dat is gewoon gezond. Het hangt natuurlijk af van de kant-en-klare shoarma, die je koopt hoe ‘ongezond’ het nog is, maar ik geloof wel dat je dit met een gerust hart kunt eten. De credits voor deze basis gaan trouwens naar Pauline van Pauline’s keuken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 zakje veldsla of 2 kroppen romaine sla
- 200 gram gehalveerde snoeptomaatjes
- halve komkommer in halve maantjes
- rode paprika in kleine stukjes
- zak zoete aardappel frites
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 of 2 tenen verse geperste knoflook
- handje fijngesneden peterselie
- 400 gram kipshoarma
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven en doe de ovenfrites met een beetje olie en zout in de oven. Door te kijken en voelen zie je vanzelf dat ze klaar zijn. Lees op de verpakking hoe heet de oven moet.
Begin daarna met de zelfgemaakte knoflooksaus, door de yoghurt, mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar te roeren. Zet het in de koelkast tot gebruik. Door het staan, wordt de smaak steeds beter. Wil je een minder scherpe saus? Rooster de knoflook dan eerst in een droge pan.
Vervolgens kun je de salade opmaken in een grote schaal. De sla en rauwkost meng je door elkaar. Bak de kipshoarma, volgens verpakking en doe het samen met de frites over de salade. Je kunt het afmaken met een beetje knoflooksaus erover. Maar zet voor diegene die meer willen, de kom lekker op tafel.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Louis Govaert zegt
Beste Dames,
Kapsalon he, ’t jonge dacht ik zo..wat is dat nu weer. en dat gecombineerd met een recept….nou ja het zal wel.
Maar het recept valt wel mee…mits een paar aanpassingen. Dat kon je van mij wel verwchten. Ik heb nu eenmaal
mijn eigen concept wat recepten betreft.
Frieten van zoete aardappelen op zich heel lekker, maar hier passen ze in het recept als een tang op een varken.
Het sausje is heerlijk van smaaken zeker met mijn zelfgemaakte mayo.
De sla, de kerstomaatjes (zoals wij ze noemen, de paprika en de komkommer : allemaal super.
Maar dan kipshoarma en dan nog uit een doos. Die industriele troep is natuurlijk erg makkelijk maar als je leest
wat ze der allemaal ingooiën (te veel suiker, te veel zout en te veel autostrades (je weet wel E met nummertjes achter). Mijn eetlust vergaat als ik die dingen lees. Bovendien zijn die dingen dus alles behalve gezond.
Dus voor een site die altijd de nadruk legt op “gezond” …stellen jullie mij een beetje teleur.
Dus na de frieten, ook de shoarma eruit.
Bij de bereiding hebt ik dus een halve kippeborst genomen en die in dun gesneden plakjes omgetoverd.
Een grote sauteerpan, een klont boter, een beetje “fleur de sel” erover en kippekruiden en snel op hoog vuur
gaar braden. Duurt geen 5 minuten. Vermits alle ingredienten koud zijn, laat je die kip afkoelen alvorens ze onder
die heerlijke sla te mengen
Wat die boter betreft : men heeft ons jaren voor de gek gehouden met die geschiedenis van verzadigde en
onverzadigde vetten…volgens de laatste studies schijnt dat dus een sprookje te zijn en wordt de boter in ere hersteld. Bij mij is boter nooit weg geweest. Margarine is weer zoiets dat dus niet gezond is want er zit Palmolie
in. Wat olie betreft :ik ben fan van olijfolie.
Ja, er ontbreekt nog een ingrediënt : ik gooide de frieten eruit…..en wat zou je denken van rijst? Goed gaar gekookt Indien je dan iets meer van die lekkere saus maakt…
Heb ook aan tagliatelli gedacht of van die elleboogjes…..La bella Italia !!!
En dan heb ik nog een tip wat de komkommer betreft. Heb dat geleerd van een hongaarse vriend van mij.
Snij de komkommer dus in heel dunne plakjes, gooi die in een slakom en strooi er wat zout op…Na een kwartiertje stoot de komkommer enorm veel water af. Afgieten in een verzijp (het meeste zout gaat met het water mee) en je houd heerlijk malse schijfjes komkommer over. In je “kapsalon” (waar haal je het?) geeft dat
dat dan een speciaal tintje.
Indien je me nu kunt uitleggen waarom die gevarieerde sla kapsalon heet, dan zal ik daar misschien wel begrip
voor opbrengen.
Met vriendelijke groeten uit Portugal………zonnig als de sla….22 graden buiten en azuurblauwe hemel.
Louis
Sonja zegt
Ja dit lijkt natuurlijk niet op kapsalon. Kapsalon is een snackbar gerecht met shoarma patat en sla opgewarmd omdat de kapsalon naast de snackbar de bestelling te laat op haalde.