De echte fijnproevers en kookliefhebbers zullen dit nieuwe kookboek van Ottolenghi fantastisch vinden. In dit kookboek vind je de 140 meest populaire gerechten uit de keuken van Ottolenghi. Je kunt ze nu zelf maken, want alle recepten staan in dit boek.
Ottolenghi?
Yotam Ottolenghi is beroemd geworden met zijn geweldige traiteurszaken en restaurant in Londen. Hij combineert hier op unieke wijze Italiaanse en Midden-Oosterse smaken. Zelf groeide hij op in Israël, om in 1997 naar Londen te verhuizen.
De beroemde kok is razend populair. Let wel op, dit boek is een remake van zijn eerste kookboek dat in 2008 verscheen. Het kookboek is geactualiseerd en de vormgeving is opgefrist. Het boek valt erg op met zijn harde kaft in rode kleur. Die mag niet ontbreken in de kast van de kookliefhebber!
Mix van Midden-Oosterse en Italiaanse recepten
Maar wat kun je nu verwachten in dit kookboek? Uiteraard veel recepten, maar liefst 140!
Het boek heeft een aantal categorieën:
- Groenten, peulvruchten en granen
- Vlees en vis
- Brood en gebak
- Provisiekast
Bij de categorie provisiekast vind je recepten voor bijvoorbeeld jam en sauzen. Het is een kleine toevoeging in dit boek.
Voorbeeld van recepten:
- focaccia (met 3 soorten toppings)
- gegrilde makreel met salsa van groene olijven, bleekselderij en rozijnen
- rode camarquerijst en quinoa met sinaasappel en pistachenoten
- gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella
- geroosterde broccoli met chillipeper en knoflook
- pistache-gemberbiscotti
Rode kookboek van Ottolenghi
De kleur valt dus meteen op. Knalrood, witte letters, mooi reliëf. Het is een harde kaft en ruim 300 pagina’s. Er staan veel kleurenfoto’s in het boek, maar lang niet alle recepten zijn voorzien van een foto. Dat vind ik jammer. Het lijkt wat meer op een klassiek kookboek. Niets mis mee, maar goed om te weten.
Heel goed vind ik de introductie bij elk recept. Bijvoorbeeld waarin dit recept afwijkt van andere recepten, alternatieve recepten, over seizoensproducten, wat je er bij kunt eten, enzovoort. Het maakt het boek ook persoonlijker.
Het boek is dus wel echt voor de liefhebbers van uitdagende recepten. De ingrediënten zijn niet allemaal even makkelijk te koop, dus ook dat vraagt soms enige inspanning. Maar dat maakt het natuurlijk ook extra leuk. Het is absoluut een inspirerend boek, waar vooral Vanessa wel raad mee weet. Als zij iets heeft gemaakt uit dit kookboek, zal ze dit met jullie delen!
Praktische informatie
Titel: Ottolenghi Het Kookboek
Auteur: Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
Fotografie: Richard Learoyd
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 978 90 5956 740 5
Aantal bladzijden: 304
Prijs: € 22,95 (wordt binnenkort verhoogd naar € 29,95)
Te koop bij o.a. Bol.com (zie daar ook het inkijkexemplaar)
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter