Paella is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Je hebt het vast wel eens gegeten tijdens een vakantie! Paella kan op veel manieren worden bereid. In dit recept voegen we chorizo toe, waardoor deze paellaschotel lekker pittig wordt.
Ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 4 personen
- ½ chorizoworst
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 300 gr. (risotto)rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 buisje saffraan
- 250 gr. tuinerwten
- 150 gr. garnalen
Hoe maak je de paella klaar?
Voor het bereiden van paella kan een speciale paella pan gebruikt worden, maar het is niet nodig is.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een hapjespan op laag vuur uit. Doe de bouillontabletten met 750 ml water in een pan en breng aan de kook.
Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Schep de chorizo op een bordje.
Bak de ui, de paprika en de knoflook in het bakvet zachtjes 2 minuten. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak ze 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst op zacht vuur in circa 15 minuten gaar worden, roer regelmatig.
Schep de garnalen en de uitgebakken chorizo door de paella en warm alles nog 3 minuten goed door.
Eet smakelijk!
—
(red) Dit is een recept van onze gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel van Appel en jij. Hieronder vind je meer info over Nathalie.
Laatste berichten van Nathalie Appel (toon alles)
- 9 stappen die ervoor zorgen dat je nooit het lichaam krijgt dat je graag wilt hebben! - 1 oktober 2017
- Hoe kan je eten en emoties scheiden - 8 september 2017
- Durf jij het aan om een geweldig leven te leven? - 14 juli 2017
Laat een reactie achter