Vroeger at ik het liefst boerenkool met jus, mosterd, spekjes, rookworst en soms nog een gehaktbal. Dit was altijd een feestje bij ons thuis en mijn vader was degene die ons dit feestje gaf.
Totdat mijn moeder dit een keer maakte en tijdens het stampen per ongeluk haar kauwgom in de pan liet vallen.
Vroeger at ik ook graag rode bietjes. Dit vond ik zelfs zo lekker dat ik het niet alleen in mijn mond stopte maar ook graag op mijn gezicht smeerde.
Mij interesseerde het geen biet dat ik onder zat, ik vond het lekker, dus at ik het.
Mijn ouders wilde mij natuurlijk weer schoon hebben. Op het moment dat ik weer fris en fruitig was, kwam mijn vader met de camera aanzetten. En zo werd ik weer onder gesmeerd en werd er een foto geschoten.
Liefde voor bietjes en boerenkool was even over
Mijn liefde voor bietjes en boerenkool verdween even snel als maagden op een EO jongerenkamp.
Zo ben ik eigenlijk mijn hele leven al een het kloten met voeding. Voorheen was het vooral gebaseerd op externe factoren.
- Ik volg dit dieet omdat ik er zo uit wil zien.
- Als ik deze sport gecombineerd met maaltijd x hanteer kom ik op de cover van Men’s health
- Als ik alleen nog maar zo eet en zoveel sport word ik pas echt gelukkig
Allemaal bleef dit maar voor hoogstens een seizoen in mijn leven.
Waarom koos ik voor de verkeerde drijfveren?
Het is de verkeerde motivatie. Ik had een externe motivatie in plaats van een interne drive. Mijn intrinsieke motivatie ontbrak. Ik deed het op wilskracht en discipline. Daarnaast was ik veel te streng voor mijzelf.
Het moest voor 100% goed gaan. En wanneer het dan mislukte was ik ongelukkig.
Ik verloor wel behoorlijk wat kilo’s, maar ik verloor ook het plezier. En wanneer ik mijzelf de vraag stelde, waarom wil je een sixpack kreeg ik geen duidelijk antwoord.
Het heeft mij flink wat tijd en heel veel energie gekost om dit los te laten. Ik ben nog steeds dagelijks heel bewust bezig met voeding.
Mijn motivatie is alleen veranderd. Ik heb nu een interne drive gevonden.
Ook was ik al een tijdje veganistisch aan het eten, ik heb mij toch ingeschreven voor een veganchallenge. Dit doe ik voor nieuwe inspiratie, maar ook om andere mensen te motiveren het een kans te geven.
Ik koos hiervoor omdat na een meditatiecursus mijn ogen opende. Daar kreeg ik tien dagen lang veganistisch eten en ik at nog nooit zo lekker. Daarnaast voelde ik mij ook als herboren.
Voor mij voelt het niet meer oké wanneer ik iets dierlijks eet. Dit gaat verder dan hoe ik eruit wil zien.
- Van extern naar intern.
- Van onbewust naar bewust.
- Van streng naar lief.
Laatste berichten van Josse Willem Beudeker (toon alles)
- Voeding verbindt! - 4 december 2017
- Hardlopen of lopen met mijn hart? De grote schoonmaak! - 22 oktober 2017
- De juiste motivatie om gezond te eten - 29 september 2017
Laat een reactie achter