Wij zijn thuis echt groot van van zelfgemaakte hamburgers en het is echt heel makkelijk gemaakt. Naast dat het lekkerder is, weet je ook precies wat er in zit. Ook zo fijn, want overal worden natuurlijk conserveringsmiddelen ingestopt. Ik kies daarom het liefst voor biologisch gehakt, al weet je nooit 100% zeker dat het alleen vlees is natuurlijk…
Wij zijn fan van onze zelfgemaakte en vooral dikke hamburgers. Van de week was ik op het BBQ festival in Rotterdam bij de Van Nelle fabriek. Daar hoorde ik ook dat een goede burgers 150-200 gram weegt. Dus dat doen we goed!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600-800 gram biologisch rundergehakt
- 2 eieren
- handje Japans broodkruim
- eierlepel hamburgerkruiden
Bereiding
Mix alle ingrediënten door elkaar en warm ondertussen olijfolie of roomboter in de pan. Verdeel het gehaktmengsel over vier porties en maak er dikke hamburgers van, druk het stevig aan. Helemaal handig is dan een hamburgerpers. Zodra het vet heet is, even de burger om en om bakken op hoog vuur. Zet het vuur daarna laag om de burger in een minuut of 8 gaar te bakken. Gebruik je rundergehakt, dan is het lekker als het midden licht rosé is.
Natuurlijk kun je de burgers ook grillen op de BBQ!
Toppings voor de hamburger
Je kunt natuurlijk kiezen voor een broodje, maar wij eten ze meestal zonder brood. Een paar ideetjes voor toppings zijn:
- Gebakken ei
- Sla, tomaat
- Augurk
- Paprikaringen
- Gebakken uitjes
- Gefrituurde uitjes
- BBQ saus
Heb je ook een goed idee voor op een burger? Zet het dan hieronder bij de reacties!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter