Een taart waar je zonder schuldgevoel heerlijk van kan genieten (nog steeds met mate natuurlijk ;-))
Op deze site en online vind je genoeg inspiratie om taarten een stuk gezonder te maken. En deze bessentaart, genaamd Oh My Badass Pie (gemaakt door Marike), mag natuurlijk niet ontbreken. Het recept voor deze heerlijke en gezonde glutenvrije en suikervrije taart vind je hieronder!
Recept voor deze bessentaart
Met grote dank aan Marike van Oh My Pie en onze voormalig partner Muskie (eind 2019 gestopt) dat wij dit fantastische recept mogen delen op onze site! Marike is specialist in het maken van glutenvrije baksels en op haar website Oh My Pie vind je veel meer van dit soort heerlijke, glutenvrije baksels! Echt een aanrader om daar eens te gaan kijken.
Marike maakt bij dit recept gebruik van haar eigen kruidenblend Oh My Badass Pie en de natuurlijke kleurstoffen van Unicorn. De Oh My Badass Pie kruidenblend is echt een aanrader. Zoet en erg fris. Je kunt dit gebruiken in zoete baksels in plaats van cacao of kaneel. De mogelijkheden zijn eindeloos en het geeft je baksel echt iets extra’s!
De natuurlijke kleurstoffen die bij deze taart zijn gebruikt, zijn van van Unicon Superfood, Freeze Dried Pink Pitaya. Deze kleurstoffen zijn niet alleen natuurlijk, maar bestaan zelfs uit superfood en ze zijn ook gluten- en suikervrij. Deze kleurstof, de Unicorn Freeze Dried Pink Pitaya, geeft een prachtige dieproze kleur aan al je taarten, cupcakes en andere baksels. Maar ook aan smoothies, yoghurt, pannenkoeken en veel meer! Je hebt slechts 1 a 2 theelepels nodig bij gebruik.
Dit zijn goede en gezond alternatieven wat ons betreft voor kleurstoffen en wat extra smaak!
Wat heb je nodig voor deze prachtige Oh My Badass Pie bessentaart en hoe maak je deze taart? We vertellen het je hieronder!
Benodigdheiden:
- Springvorm dia 20 cm
- Mengkom
- Pannetje
- Spatel
- Oven
Voor de bodem:
- 125 g glutenvrije havermout
- 50 g noten naar keuze – (Marike koos voor Macadamia’s)
- 40 g lijnzaad
- 8 Medjoul dadels
- 30 g kokosolie– gesmolten
- Snufje zeezout
- 1 el Oh My Badass Pie!
Voor de vulling:
- 1000 g stevig yoghurt naar keuze
- 10 blaadjes gelatine of 6 g agar agar
- 1 tl Unicorn Superfoods
- 50 g ahornsiroop
- Rasp van 1/2 citroen
- 1 tl vanille-extract
Voor de topping:
- 200 g frambozen
- 100 g blauwe bessen
- 2 blokjes pure chocolade
- 1 el kokosrasp
Hoe maak je deze glutenvrije en suikervrije bessentaart?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
- Maal de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een los deeg ontstaat. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe om er een samenhangend deeg van te maken.
- Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en verdeel eventueel nog wat gebroken noten over de bodem voor een extra bite.
- Plaats de bodem voor 10 minuten in de oven.
- Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
- Doe de yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar.
- Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9. Je kunt ook gelatinepoeder (rund) gebruiken.
- Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een beetje water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
- Schenk de helft van het yoghurtmengsel over de bodem die net uit de oven komt en schuif de springvorm de koelkast in zodat de witte laag op kan stijven.
- Los ondertussen de natuurlijke roze kleurstof op in een klein beetje water, roer dit goed door de overige yoghurtvulling.
- Zodra de witte laag stijf genoeg is roer je de roze laag nog een keer goed door. Gebruik desnoods een staafmixer om de vulling vloeibaar te maken en spatel dit voorzichtig over de witte laag.
- Schuif de taart weer de koelkast in voor zo’n 2 uur.
- Verwarm de frambozen, Marike gebruikte diepvries frambozen en blijf ondertussen goed roeren totdat er een coulis ontstaat. Voeg eventueel zoetmiddel naar wens toe. Laat het mengsel afkoelen.
- Zodra de roze laag stijf genoeg is kun je de coulis over de taart draperen, verdeel de blauwe bessen over de rest van de taart.
- Verwarm de blokjes pure chocolade au bain-marie en swirl dit decadent over de taart heen, top de taart af met wat kokosrasp om het feest compleet te maken!
- Schuif de taart nog even de koelkast in zodat de chocolade uit kan harden en serveer deze parel met een glimlach.
Credits recept: www.ohmypie.nl
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter