• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept om zelf pesto te maken

Recept om zelf pesto te maken

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Jenny | Leestijd ca. 2 minuten

Af en toe bestel ik bij een vriendin een groente- & fruitpakket. Dit pakket wordt samengesteld van groente dat ‘over’ is. Een heel mooi duurzaam initiatief. Soms wel een beetje een uitdaging om te bedenken wat je met de inhoud doet. Deze keer had ik dat met een bosje bladselderij.

Mijn hakmolen van Tefal was gevallen en helaas was hij gebroken. Dus maar even een nieuwe besteld bij bol.com.

Door mijn nieuwe hakmolen bedacht ik me, ik ga met de bladselderij een pot pesto maken!

Ingrediënten voor een pot pesto

  • 1 bosje bladselderij
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bascilicum
  • 1 eetlepel gepelde pistachenootjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 50 gr. belegen kaas

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de hakmolen, een keukenmachine of in een beker bij gebruik van een staafmixer. Ik heb de kruiden stap voor stap gedaan, omdat het anders te vol is. Zodra die iets klein zijn, past het makkelijker. Als alles gemengd heb, bewaar je het in een goed af te sluiten potje of bakje.

Recept om pesto te maken

Hoe eet je de pesto?

Je kunt deze best een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik heb de helft gegeten met heerlijke crackers van zeewier. Ook heerlijk op een volkoren boterham met een paar tomaatjes.

Eet smakelijk!

Recept om pesto te maken, bewaar op Pinterest

Misschien vind je dit ook interessant:

  • 3 recepten gemaakt met hakmolen met trekkoord
    3 recepten gemaakt met hakmolen met trekkoord
  • Glutenvrije pasta pesto, gezond en makkelijk recept
    Recept | Glutenvrije Pasta Pesto met Veldsla
  • cracker rucola pesto walnoten DYI
    Pesto van rucola met walnoten, lekker op een cracker…
  • Recept watermeloen gazpacho
    Eenvoudig recept | Gazpacho met watermeloen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Jenny

Samen met Vanessa ben ik de eigenaar van deze website Goed eten Gezond leven. Zelf worstelde ik een tijd met mijn gezondheid en gewicht en ik was op zoek naar meer informatie. Eigenlijk is deze website begonnen als een grote zoektocht naar wat goed voor mij zou kunnen zijn. Hoe zou ik mezelf gezonder en fitter kunnen voelen? Ik ben heel veel gaan lezen hierover. Vanessa wist al heel veel van voeding en vertelde mij daar vaak over. Leuk om te delen vonden wij, daarom zijn wij deze blog begonnen. Deze website is onze passie. Alle info is aanvullend, dus niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde!
My Instagram profile

Laatste berichten van Jenny (toon alles)

  • “5 kilo afgevallen door chiazaad!” - 26 november 2025
  • Het is toch maar een klein koekje? - 23 november 2025
  • Wat is het verschil tussen witte en gele natuurazijn? - 22 november 2025

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Ontdek de kracht van kruiden, pesto

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • “5 kilo afgevallen door chiazaad!”
  • Het is toch maar een klein koekje?
  • Wat is het verschil tussen witte en gele natuurazijn?
  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven