Af en toe bestel ik bij een vriendin een groente- & fruitpakket. Dit pakket wordt samengesteld van groente dat ‘over’ is. Een heel mooi duurzaam initiatief. Soms wel een beetje een uitdaging om te bedenken wat je met de inhoud doet. Deze keer had ik dat met een bosje bladselderij.
Mijn hakmolen van Tefal was gevallen en helaas was hij gebroken. Dus maar even een nieuwe besteld bij bol.com.
Door mijn nieuwe hakmolen bedacht ik me, ik ga met de bladselderij een pot pesto maken!
Ingrediënten voor een pot pesto
- 1 bosje bladselderij
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bascilicum
- 1 eetlepel gepelde pistachenootjes
- 1 eetl. olijfolie
- 1 knoflookteen
- 50 gr. belegen kaas
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de hakmolen, een keukenmachine of in een beker bij gebruik van een staafmixer. Ik heb de kruiden stap voor stap gedaan, omdat het anders te vol is. Zodra die iets klein zijn, past het makkelijker. Als alles gemengd heb, bewaar je het in een goed af te sluiten potje of bakje.
Hoe eet je de pesto?
Je kunt deze best een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik heb de helft gegeten met heerlijke crackers van zeewier. Ook heerlijk op een volkoren boterham met een paar tomaatjes.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- 13 voedingsmiddelen voor meer ijzer in je bloed - 20 april 2024
- Welke keukenstijl is jouw favoriet? - 15 april 2024
- Wat zijn complexe koolhydraten en waar dienen ze voor? - 14 april 2024
Laat een reactie achter