Als het kan, dan kook ik graag buiten op de barbecue. Tijdens deze warme dagen doe ik dat dus zeker!
Gisteren hebben we zalm van de bbq gegeten en dit gecombineerd met aardappel-venkel-schotel. Zalm bevat veel goede voedingsstoffen, zoals Omega-3. Venkel is een heerlijke frisse groente, goed voor de spijsvertering.
Een ‘gewone’, lekkere en gezonde maaltijd kun je dus ook op de barbecue maken. Echt een aanrader en wat is er dan fijner dan dit lekker buiten eten. Wij kijken vanuit de achtertuin uit op de polder. Een prachtig uitzicht en dat geeft eigenlijk ook wel een echt vakantiegevoel. Maar waar je ook zit, buiten koken kan zelfs op een balkon!
Hieronder deel ik graag mijn recept met jullie voor deze zalm-aardappel-venkel-schotel. De zalm heb ik op de barbecue gemaakt, maar je kunt de zalm ook bereiden in een grillpan. De aardappeltjes met de venkel komen uit de oven.
(lees hieronder verder)
Ingrediënten
Bereidingstijd: 45 minuten
Voor 2 personen.
- 2 stukjes zalmfilet of moot
- 12 kleine krieltjes in de schil
- 2 venkels
- 1 ui
- 4 el verse selderij
- 100 ml witte wijn
- ½ blokje groente- of visbouillon met 50 ml water
- 75 ml slagroom
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 el (extra vierge) olijfolie
Bereidingswijze
De aardappel-venkel-schotel maken
Verwarm de oven op 180 graden celsius. Was de aardappelen en halveer ze. Snijd het groen van de venkel en leg dit apart.
Snijd de venkel in heel dunne plakken. Kook de venkel met de aardappelen in 5 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen en venkel in een ovenschaal. Snijd de peterselie en het venkel groen fijn. Hussel dit vervolgens door de aardappelen en venkel. Voeg vervolgens de uitgeperste knoflook, 3 van de 4 el peterselie en wat peper en eventueel zout toe. Schenk er vervolgens een flinke scheut olijfolie over en zet in de oven voor 30 minuten.
Het maken van de saus
Snijd de ui fijn en bak zachtjes gaar met wat boter of olijfolie en de overgebleven (1 el) peterselie. Schenk dan de wijn en bouillon erbij. Laat het inkoken tot de helft van het vocht verdampt is. Voeg dan de slagroom toe en laat de saus opnieuw inkoken tot deze dikker is. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en (jozo)zout.
Het bereiden van de zalm
Zorg dat de barbecue op de juiste temperatuur is. Bestrijk de zalmfilet aan beide kanten met olijfolie en peper. Leg de zalm op de barbecue en bak deze in circa 6 minuten, keer ze halverwege de baktijd. Leg de zalm op (warme) borden en schep de saus overheen. Serveer de vis met de venkel en aardappelen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter