Zomers weer en salades gaan goed samen met elkaar. We eten bijna dagelijks een salade bij de lunch of als bijgerecht. Maaltijdsalades staan ook vaak op het programma bij ons thuis. Zo ook deze salade Niçoise. De basis van een salade Niçoise bestaat uit haricots verts, aardappel en eieren. Veel anderen zeggen dat er vis bij moet, maar dat vind ik zeker geen must.
Ik vind het lekker om niet altijd de standaard salade te eten. Het is lekker om ook eens een andere structuur te eten dan met sla. Voor de variatie is deze salade Niçoise dan echt heel lekker. En gezond!
Hoe maak je een salade Niçoise?
Ingrediënten:
- 250 gram haricots verts
- 250 gram cherrytomaatjes
- 500 gram krieltjes
- 4 eieren
- 16 zwarte olijven
- 2 eetl kappertjes
- 1 eetl dijonmosterd
- 1 eetl vloeibare bloemenhoning
- 4 eetl extra vergine olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Zet een pan water op het vuur met hierin de krieltjes en de eieren. Zodra het water kookt, zet je de timer op 8 minuten en haal je de eieren er uit. Laat ze even schrikken en doe vervolgens de haricot verts in de pan. Na nog een minuut of 6-8 kun je controleren of de aardappelen en haricot verts gaar zijn. Dan kun je het water afgieten.
Snijd de tomaatjes en eieren in stukjes. Mijn eieren wilden niet zo mooi snijden, ze waren te vers 😉 Het schrikken was niet voldoende om ze goed te kunnen pellen.
Meng de mosterd en de honing en meng dit door de boontjes en aardappelen. Maak de salade verder op met de olijven, kappertjes en tomaatjes. Dat laatste kun je ook al op een bord doen. Mocht je dat lekker vinden, dan kun je er ook nog een rood uitje door de salade doen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter