Een heerlijke Franse salade die je als bijgerecht kunt eten, maar ook goed als hoofdgerecht of lekkere lunch.
Ingrediënten voor een flinke schaal
- 1 pakje haricot verts
- 1 klein blikje tonijn
- 10 zwarte olijven
- 3 tomaten in partjes
- 3 eieren in partjes
- 1 blikje ansjovis (indien gewenst)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1/2 blikje ansjovis
- kleine ui – zeer fijn gesneden
Bereiding
Stoom de haricot verts beetgaar – dus slechts een paar minuten. Maak de dressing van de mosterd, olijfolie, limoen, ansjovis en ui.
Mix de overige ingrediënten. Bouw de salade op in een schaal of op een bord, door er af en toe een lepeltje dressing tussen te voegen. Niet alles in één keer er over heen. Dan gaat het ei kapot bij het mixen.
Tip: lekker met een stuk brood als lunch.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter