Courgette is zo’n veelzijdige groente en heel gezond. Wij hebben het dan ook standaard in de koelkast liggen. Vandaag heb ik zin om weer eens een courgette te vullen. Dat doen we zomers heel vaak op de barbecue. Maar nu in november is daar het weer niet voor. Geen reden om dit niet te maken. Want nu heb ik de courgettes gegrild in de grillpan. Ook prima te doen. De smaak is natuurlijk wel iets anders dan bij bereiding op de barbecue. Het rooksmaakje mis ik gelukkig niet..
Overigens, een grillpan is echt handig om in huis te hebben. Waarom een grillpan? Ten eerste moet je in een grillpan niet met boter of olie bakken. Of hooguit heel subtiel een beetje invetten. Daarnaast, als je bijvoorbeeld vlees bakt, dan ligt het vlees niet in het eigen vet, maar er boven. Een stuk gezonder om te eten dus.
Door de hoge temperatuur kun je ook heerlijk snel groenten bakken in een grillpan. Zonder vet kun je de groenten heerlijk opbakken. Je krijgt dus enigszins het barbecue-effect, maar zonder rooksmaak.
Bekijk hier een aantal grillpannen.
Terug naar mijn recept voor de gevulde courgette.
Het is een vegetarische versie. Vaak wordt courgette gevuld met gehakt, maar dat hoeft dus niet. Ik heb er overigens wel feta bij gedaan, dus dit is geen vegan versie 😉
Lees hier: Hoe gezond zijn courgettes?
Hoe maak je een lekkere vegetarische gevulde courgette?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode of oranje paprika
- 2 theelepels za’atar kruiden
- 100 gram feta
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de courgettes in tweeën en hol deze uit met een lepeltje. Snij alle groente klein. Smeer de courgette in met olijfolie en strooi de helft van de za’atar hieroverheen. Grill de courgette in een grillpan in zo’n 15 minuutjes gaar.
In een andere koekenpan, kun je eerst de ui en knoflook fruiten en na 2-3 minuten de rest van de groente erbij doen. De overgebleven za’atar kun je hierover heen doen en het lekker bakken tot alles zacht en bijna gaar is. De laatste vijf minuutjes mag de feta er bij in blokjes. Deze zal er lekker doorheen smelten.
Haal de courgettes van het vuur en vul ze met de groente.
Eet smakelijk!
PS Heb je vragen over dit recept? Stel ze hieronder!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter