Favoriet bij onze Kerstproeverij waren de koolrolletjes. We hebben het recept gehad, zodat je zelf ook kan experimenteren met deze heerlijke rolletjes. We hebben een vulling uitgewerkt, maar daar kun je natuurlijk mee variëren.
Hoe maak je lekker koolrolletjes?
Ingrediënten
- aantal bladeren Chinese kool
- 200 gram gekookte rijst
- 200 gram gehakt
- handje cashewnoten
- handje champignons
- kleine ui
- theelepel kurkuma
- theelepel kaneel
- olie om in te bakken
Bereiding:
Blancheer de koolbladeren (even door het kokende water halen en afspoelen met koud water, vervolgens met keukenrol drogen).
Fruit het uitje (eventueel ook een teen knoflook) en voeg het gehakt toe. Zodra dat lekker rul is, kun je de overige ingrediënten toevoegen.
Laat het geheel zo’n 5 minuten lekker pruttelen. Leg de bladeren uit op het aanrecht en schep een beetje van de vulling op een blad. Rol de bladeren op met de vulling er in. Je kunt eventueel de zijkanten dicht maken.
Eet smakelijk!
Laat een reactie achter