Deze soep geeft een lekkere pittige smaak aan tomatensoep. Het is heel makkelijk te maken. Je hoeft alleen een tijdje thuis te maken. Het is net even pittiger dan reguliere tomatensoep.
Tomaten zijn heel gezond
Een gemiddelde tomaat levert ons 40% van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, 20% van onze behoeftes aan vitamine A, 2% van wat we nodig hebben aan ijzer en 1% van de aanbevolen hoeveelheid calcium.
Daarnaast is de tomaat natuurlijk ook heel erg lekker. We eten ze dan ook vaak
Ingrediënten
- 1 kilo tomaten
- 3 tenen knoflook (in de schil)
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- een paar blaadjessalie
- 1 liter groente biologische bouillon
- zout en peper naar smaak
Extra nodig
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de tomaten, knoflook en kruiden in een vuurvaste ovenschaal
- Zet ze een 45 minuten in de oven
- Voeg de bouillon toe en zet het nog een half uur in de oven
- Verwijder dan de schil van de tomaten
- Haal de kruiden uit de schaal en de schillen van de knoflook (binnenste kun je in de soep laten)
- Pureer het geheel tot je een mooie soep hebt
- Naar smaak zout en peper toevoegen
Genieten maar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter