Een heerlijk stamppotje waar de smaken heel goed samen gaan. Nooit gedacht dat dadels zo lekker waren in een stamppotje. En heel gezond. Lees het eerdere artikel op Goed eten Gezond leven over hoe gezond dadels zijn. En dan de lekkere geitenkaas en frisse citroen, echt heel erg lekker!
Ingrediënten (3 á 4 personen)
- 4 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 1 kg)
- 600 gr verse spinazie
- 150 gr geitenkaas
- 2 teentjes knoflook, geperst
- kokosolie (of extra vierge olijfolie)
- rasp van een biologische citroen
- paar gedroogde dadels (in lengte doormidden gesneden)
- peper
Hoe maak je het (25 min)
- schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook in een minuut of 8 gaar
- verhit wat kokosolie in een hapjes/wokpan, fruit de knoflook even aan en roerbak de spinazie even kort mee totdat deze geslonken is
- doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken (probeer al het vocht eruit te drukken)
- snij de dadels in de lengte doormidden
- rasp de schil van een biologische citroen
- stamp de zoete aardappel (eventueel met een el kokosolie) en roer de spinazie erdoor
- breng op smaak met wat peper
- serveer de stamppot met de geitenkaas, dadels en citroenrasp
Eet smakelijk!
Dit recept met achtergrond informatie is geschreven door Dayenne van Dayennefoodblog.com.
Op zoek naar meer leuke stamppot recepten?
Kijk dan eens naar deze boeken:
- Stamppot! van Thea Spierings
- Vier seizoenen stamppot van Werner Drent
- De Tao van stamppot van André Wolf
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Tilly zegt
Hoi Dayenne,
wat een bijzonder apart en smakelijk recept.
Heb je enig idee hoeveel calorieën erin zitten?
groetjes Tilly