Tamara van Zo aan tafel heeft een heerlijk recept gemaakt, pasta met zeekraal en avocado.
Ingrediënten voor twee personen
- 150 – 200 gram volkoren pasta
- 1 avocado
- 150 gram zeekraal
- 2 eetlepels gesneden dille
- 1 citroen
- bakje rivierkreeftjes
- zout en peper
- olijfolie
Bereiding
Bekijk de video voor een uitgebreide instructie.
In het kort komt het neer op:
- Kook de pasta beetgaar
- Snij de avocado in stukjes
- Rasp de citroen
- Verwarm de olie, bak de zeekraal en rivierkreeftjes
- Voeg de dille, avocado en citroenrasp toe
- Giet de pasta af en bak het nog even mee in de pan met de rest
- Afmaken met citroensap, zout en peper
Let op:
Zeekraal is vrij zout van zichzelf dus proef het eerst even. Je kunt ook zeekraalzilt gebruiken om je gerecht zouter van smaak te maken. Zeekraalzilt is een perfect product voor mensen met een hoge bloeddruk, omdat er geen zout in zit.
The following two tabs change content below.
Vanessa
Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Hoi Kim
Iets van zalm misschien?
Gr.
Vanessa
Kim zegt
Oh YUM dat klinkt echt heerlijk, ga ik gauw proberen! Alleen is mijn vriend allergisch voor rivierkreeftjes (en garnaaltjes etc.), wat zou een goed alternatief kunnen zijn?