Bij een verjaardag of barbecue heeft iedereen vaak trek en staat niet alles gelijk op tafel. Ik ben op zoek gegaan naar een leuk feestelijk makkelijk hapje. Ik vond dit aparte borrelhapje. Ik vond het er erg leuk uit zien. Succes verzekerd!
Je kent de Italiaanse versie van een broodstengel met parmaham natuurlijk wel. Deze is net iets aparter, door de rucola. Deze heb ik ‘vastgeplakt’ in de ham met een beetje witte roomkaas. Het is niet mega gezond, maar wel een erg leuk hapje en altijd beter dan een zak chips of een toastje met vette brie ;-))
Bereiding
Het is eenvoudig, maar neem wel even de tijd. De ham kan door z’n natuurlijke vetrandjes soms scheuren en dat is zonde.
Leg een paar pakken ham op een plank. Je hoeft maar een klein stukje ham te gebruiken. Smeer hier een beetje roomkaas op en leg de rucola neer met groen aan boven en onderkant. Leg de broodstengel hierover heen. Vervolgens rol je het om de broodstengel.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Nee hoor, als je het niet té lang laat staan…
Vera zegt
Worden de soepstengels en de rucola niet snel slap?