Afgelopen vrijdag bij de Happy Spirit Days heb ik een hele leuke dame leren kennen met een foodtruck, waarin ze aparte wentelteefjes maakt. Zij heeft me direct een heerlijk recept gedeeld. En reken maar dat ik dit ga maken!
Wil je je familie of vrienden ook eens verwennen met een verrassend wentelteefje? Vinden we leuk! Hieronder vind je het recept van onze bijzondere Geitenkaas variant. Hiermee zet je een originele en voedzame lunch op tafel. Succes gegarandeerd!
Voorbereiding: ca. 15 min
Baktijd: ca. 5 min
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- bruin brood in 4 flinke plakken (of 8 kleine), bijvoorbeeld landbrood of oerbrood
- 250 ml melk
- 1 ei
- ½ rijpe peer in kleine plakjes
- mespunt kardemompoeder
- honing
- zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chavroux)
- paar takjes rucola, gesneden
- 10 gram walnoten, fijngehakt
- roomboter om in te bakken
Bereiding
Zorg ervoor dat het brood minstens 1 of 2 dagen oud is en/of haal het uit de verpakking en laat het een paar uur drogen. Het is belangrijk dat het niet te vers is anders valt het uit elkaar als je het in het beslag doopt.
Schil en snijd de peer in kleine plakjes.
Klop met de garde het ei en de melk tot een gelijkmatig mengsel. Hak de rucola fijn.
Doe een klontje boter in de pan en bak de peer met de kardemom totdat deze lichtbruin is. Doop de sneetjes brood 1 voor 1 in het beslag en laat even uitlekken.
Doe een klontje roomboter in een andere pan en verhit deze totdat de boter gesmolten is.
Bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar wanneer je er met een vork op drukt en er geen vocht meer uitloopt.
Smeer de geitenkaas naar smaak op de wentelteefjes.
Verdeel hierover de gebakken peer, honing naar smaak en de walnoten.
Garneer met de rucola en serveer meteen.
Geniet lekker!
Dit recept is gemaakt door Miranda van de dewentelteefjes.nl
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter