Ma’s special, de avocadotaart. Halleluja, wat is ie lekker. Geniet van het beste wat de avocado je te bieden heeft. Maar laten we eerst even kijken naar wat er eigenlijk in deze taart gaat. Is ie wel gezond?
Avocadotaart gezond?
Wist je dat avocado’s eigenlijk vruchten zijn? Kenmerkend voor avocado’s is dat het hele vette vruchten zijn. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar de pit die in de avocado zit kun je eten (smaakt naar noten, schijnbaar).
Een avocado bevat behoorlijk veel calorieën. Dus het is niet verstandig om bijvoorbeeld elke dag een hele avocado te eten. Maar waarom zijn avocado’s dan toch zo gezond? Dit komt omdat ze boordevol gezonde vetten zitten (enkelvoudig onverzadigd). Tevens bevat een avocado zo’n 10 gram vezels per stuk. Vezels zijn erg goed voor je spijsvertering.
Last but not least, bevat een avocadovrucht ook veel vitaminen en mineralen. Hij zit boordevol vitamine E en het kaliumgehalte van deze vrucht is super hoog. Deze stoffen krijgt je lichaam normaal niet in zulke hoeveelheden binnen.
Door de vitaminen en mineralen is de avocado een beroemde huidverbeteraar. Dit komt vooral doordat de vitamine A het verjongingsproces van je huid bevordert.
Al met al genoeg redenen om deze heerlijke avocadotaart snel te maken. Maar wees gewaarschuwd. Ondanks dat de avocadotaart uit bijna alleen maar gezonde ingrediënten bestaat, bevat hij toch behoorlijk wat calorieën en koolhydraten (18 gram per punt). Als je wil afvallen, wees dan voorzichtig met het eten van deze overheerlijke avocadotaart. Gezond genieten met mate zou ik zeggen.
Zonder verdere toewijding, presenteer ik je Ma’s avocadotaart.
Wat heb je nodig om de avocadotaart te maken?
Voor de vulling:
- 4 rijpe avocado’s
- 150 gram biologische honing
- 150 gram kokosolie, gesmolten in een pannetje
- 1/4 theelepel vanille extract
- 1 citroen
- 1 limoen
En voor de bodem:
- 100 gram ongebrande, ongezouten amandelen
- 150 gram gedroogde dadels
- 50 gram paranoten
- 2 theelepels kokosolie, gesmolten in een pannetje
- 50 gram kokosrasp (bewaar een klein beetje om als garnering over de taart te sprenkelen als ie klaar is)
Bereiding
Voor deze taart gebruik je een ronde springvorm (21cm). Vet de springvorm in.
Zo maak je de bodem: Doe de noten en dadels in een keukenmachine samen met de gesmolten kokosolie en kokosrasp. Doe het mengsel in de springvorm en druk dit aan met een lepel totdat je een mooie bodem hebt. Zet minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.
Nu is het tijd om de vulling te maken. Snij de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Doe de avocado’s in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Voeg direct citroensap toe zodat de avocado’s niet bruin worden. Voeg nu de honing en gesmolten kokosolie, het vanille extract toe en mix totdat je een gladgestreken mengsel krijgt.
Haal de bodem uit de koelkast. Terwijl je de springvorm eromheen laat zitten, kun je de vulling op de bodem plaatsen. Nu eerst een halfuurtje invriezen en daarna nog een uurtje in de koelkast.
Verwijder voorzichtig de springvorm en bestrooi de taart met wat kokosrasp. Eetsmakelijk!
Informatie
Categorie: gezonde tussendoortjes
Bereidingstijd: 50 minuten + 90 minuten wachten
10 personen
Aantal koolhydraten: 18 gram per portie (1 stuk taart)
Wil je meer gezonde gerechten? Bekijk dan snel Ma’s koolhydraatarme recepten.
Laatste berichten van Niels Bosman (toon alles)
- Met deze voeding eet je je prettig door de overgang heen - 12 februari 2021
- 5x Voeding met de meest Complete Eiwitten voor veganisten/vegetariërs - 21 januari 2021
- 5 beste tips om effectief je stofwisseling te verhogen - 2 januari 2021
Laat een reactie achter