• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Bietensalade maken: als voorgerecht of lunch?

Bietensalade maken: als voorgerecht of lunch?

Gepubliceerd op: 23 februari 2023 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Onlangs hebben we met de familie uitgebreid gekookt. Het was een echte kookworkshop en daar heb ik een bietensalade gemaakt.

Ik heb dit lekkere recept nu iets vereenvoudigd, zodat het ook geschikt is als een makkelijke en gezonde lunch. Oorspronkelijk was deze bietensalade dus een voorgerecht, inclusief een zelfgemaakt krokantje. Dat kun je er natuurlijk ook van maken.

Op de foto hieronder ziek je de salade als voorgerecht. Maar voor het lunchrecept heb ik de hoeveel ingrediënten iets aangepast. Als lunch maak je dan meer een een carpaccio. Van mij mag er sowieso ook wel meer biet bij, zeker als je het als lunch eet.

Wil je echt je best doen, dan kun je het krokantje erbij maken. Ik leg het hieronder uit. Ik waarschuw je, dat is best veel werk. Maar wel leuk als je een diner hebt en je dit als voorgerecht wilt maken.

Ga je voor een makkelijke lunch, dan kun je er ook een lekkere dunne cracker bij nemen in plaats van zo’n zelfgemaakt krokantje.

Hoe maak je een bietensalade?

Hoe maak je een bietensalade?

Ingrediënten voor 2 personen (of 4 bij voorgerecht):

  • 2 gare bietjes
  • 1 friszure appel
  • scheutje azijn
  • 10 gram bieslook
  • scheutje citroensap
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • scheutje melk
  • 50 gram pecannoten
  • scheutje zonnebloem olie

Eventueel voor het krokantje:

  • 20 ml. olijfolie*
  • 10 ml bietensap*
  • 10 gr. bloem*

Bereidingswijze:

Snij de bietjes in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Doe vervolgens de geitenkaas in een hoge smalle kom en pureer het met de staafmixer een beetje melk, tot het de structuur van Griekse yoghurt heeft. Breng eventueel op smaak met een beetje peper.

Snij vervolgens de bieslook grof en blancheer het 10 seconden (dus even in kokend water zetten dat je van het vuur gehaald hebt). Mis het met de zonnebloemolie tot een groene olie. Zeef de olie, zodat alle stukjes weg zijn. Deze stap mag je overslaan, maar dat ziet er net iets chiquer uit.


*De volgende stappen is voor het maken van het krokantje, deze kun je dus overslaan voor een makkelijke lunch 😉

Voeg olijfolie, bietensap en bloem met een scheutje water in een maatbeker en maak er met de staafmixer tot een beslag. Er mogen geen klontjes meer inzitten. Zet vervolgens een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk de helft van het beslag in de voorverwarmde pan. Het moet echt een heel dun laagje zijn. Bak het vervolgens tot het niet meer bruist en haal het vervolgens voorzichtig uit de pan met een siliconen spatel en leg het op een stukje keukenpapier en vervolgens een papiertje erboven om al het vet er uit te halen. Bestrooi het met een beetje zout.


Nu gaan we weer verder met het maken van de garnituur. Was de appel en snij het in mooie kleine bokjes. Meng de appel met een scheutje citroensap ter voorkoming van bruin worden. Hak de pecannoottjes grof. Eventueel kun je ze nog even roosteren in de pan die je net gebruikt hebt.

Maak de salade of carpaccio mooi op en eet smakelijk!

PS: Lees hier hoe gezond bietjes zijn!

Bietensalade recept

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Salade met bietjes en natuurazijn
    Makkelijke bietjessalade tijdens de lunch!
  • Gezond recept: Een superlekkere pompoen-bietensalade
    Gezond recept: Een superlekkere pompoen-bietensalade
  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
    Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
  • Bietensalade met geitenkaas en walnoten
    Bietensalade met geitenkaas en walnoten
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bieten, recept, salade

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Het is toch maar een klein koekje?
  • Wat is het verschil tussen witte en gele natuurazijn?
  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven