Eerst de vorst erover, dan smaakt boerenkool pas lekker. Dan eten we het pas. Nu heeft het weer gevroren in Nederland, dus kunnen we aan de boerenkool.
Door het langzaam dalen van de temperatuur vindt er een natuurlijke reactie plaats. Een beschermingsmechanisme treedt in werking, waardoor zetmeel wordt omgezet in suiker. Dit proces ‘moet’ langzaam plaats vinden. Boerenkool invriezen is niet de oplossing, want het gaat te snel voor het proces.
We kennen boerenkool allemaal met aardappelen. Dit is een alternatief recept zonder aardappel. Net zo lekker…
Ingrediënten voor vier personen
- 500 gram boerenkool
- 1 koolrabi
- klontje boter
- scheutje melk
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Snij de koolrabi in kleine stukjes. Kook de koolrabi en boerenkool gaar, tot het zacht is. Zodra de koolrabi zacht is, dan kun je de koolrabi pureren tot een heerlijke puree met het klontje boter en het scheutje melk.
Voeg de boerenkool toe en stamp of pureer het tot een heerlijke stampot. Lekker met een lepeltje Zaanse Mosterd.
Eet smakelijk!
Variatietip: doe een flinke snuf kurkuma door de puree voor een klein zoetje.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024