Gisteren hadden we een rondleiding van HAK over de weilanden en een workshop wecken. Gelijk was ik enthousiast over de bruine boon.
Eerlijk gezegd, vind ik bruine bonen niet zo lekker. Dus ik ben de uitdaging aangegaan. Het kookboek Herman over Bonen heeft mij daarbij geholpen.
Bonen op andere manier
Het boek van Herman over bonen staat vol leuke recepten met bonen. Dus ik ging gelijk aan de slag met bruine bonen met spitskool.
We hebben er van gesmuld! Mijn mening over de bruine boon is bijgesteld.
Ander pluspunt, het was zo klaar ;-))
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 100 gr. boter
- 150 gr. rozijnen
- 1 dl. gembersiroop
- olijfolie
- kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 100 gr. Hollandse bruine bonen
- zout & peper uit de molen
Bereiding
Bereidingstijd ongeveer 15 minuten (exclusief snijden spitskool).
Snij de spitskool in vier parten en vervolgens in kleine reepjes. De stronken mogen weg.
Verhit de boter en bak de rozijnen. Blus af met de gembersiroop.
Fruit de knoflook in een beetje olijfolie en voeg de kerriepoeder toe. Roerbak de spitskool in deze pan. Draai het vuur laag.
Roer de rozijnen door de spitskool tot dit geheel gaat karamelliseren (Herman mag me dit nog een keer uitleggen). Vervolgens mogen de bruine bonen er door en laat het geheel lekker warm worden.
Je kunt het zo eten, maar ook met een stukje vlees. De tip van Herman is varkenshaas.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Je mag wel 2 theelepels gebruiken hoor.
Eet smakelijk!
claudia zegt
Hoeveel kerrie heb je nodig?