Bah ik lust geen andijvie.
Andijvie stond bekend als een vieze bittere groente, vooral bij kinderen. Het werd te lang gekookt, waardoor het te bitter werd.
Maar dat is verleden tijd met alle lekkere recepten die je tegenwoordig kunt vinden met andijvie. Zoals dit recept. Het is een modern spannend recept voor couscous met andijvie en zalm.
Ingrediënten per persoon
- 70 g verse andijvie
- 30 g couscous
- 20 g gerookte zalm
- 1 takje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje zwarte peper
- 10 g roze ui
- 2 eieren
Bereiding
Was de andijvie en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen kook je de couscous in ongeveer 10 minuten gaar. En de eieren kook je in een andere pan ook in 10 minuten!
Je hakt de peterselie vast in stukjes, deze leg je in een kom.
Snijd de zalm en de ui in kleine stukjes, deze voeg je bij de peterselie. Als de andijvie klaar is giet je deze af, je legt deze in een keukenmachine samen met de knoflook. Maal het helemaal fijn, tot het vloeibaar is.
Giet de couscous af en laat het goed uitlekken, voeg de andijvie bij de couscous en roer het goed door. Je voegt nu de overige ingrediënten toe en mengt alles door elkaar. Snij de gekookte eitjes 2 keer door midden en serveer ze bij het gerecht.
Eet smakelijk!
—-
Dit heerlijke recept hebben we ontvangen van Annemiek. Bekijk haar profiel en andere recepten hieronder in haar profiel. Of bekijk onze andere recepten met andijvie.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter