Een heerlijke Franse salade die je als bijgerecht kunt eten, maar ook goed als hoofdgerecht of lekkere lunch.
Ingrediënten voor een flinke schaal
- 1 pakje haricot verts
- 1 klein blikje tonijn
- 10 zwarte olijven
- 3 tomaten in partjes
- 3 eieren in partjes
- 1 blikje ansjovis (indien gewenst)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1/2 blikje ansjovis
- kleine ui – zeer fijn gesneden
Bereiding
Stoom de haricot verts beetgaar – dus slechts een paar minuten. Maak de dressing van de mosterd, olijfolie, limoen, ansjovis en ui.
Mix de overige ingrediënten. Bouw de salade op in een schaal of op een bord, door er af en toe een lepeltje dressing tussen te voegen. Niet alles in één keer er over heen. Dan gaat het ei kapot bij het mixen.
Tip: lekker met een stuk brood als lunch.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter