De één moet zo laat sporten en de ander zo laat. Opgroeiende kinderen sporten allemaal rond etenstijd.
Herkenbaar? Zelf wil ik ook altijd op tijd eten op vrijdag, want ’s avonds op de yogamat wil ik ook niet voor de 2e keer eten. Daarom eten wij op vrijdag altijd makkelijk. Deze twee recepten laten zien dat het ook heel gezond kan.
Gazpacho met omelet
Het is wel handig als je een slowjuicer in huis hebt. Anders kun je de gazpacho maken in een blender en andere groenten toevoegen aan je omelet (of tortilla).
Doe een paar uur voor je gaat eten de volgende groente in de slowjuicer. Dan kun je de gazpacho bewaren in de koelkast, zodat het lekker fris en koud wordt. In de wintermaanden kun je dit recept natuurlijk ook gebruiken als lekkere tomaten/paprikasoep.
Ingrediënten Gazpacho voor 4 personen
- 1 kilo tomaten
- 3 paprika’s (rood, geel en groen)
- 1 rode ui
- 1 bos basilicum
- 1 teen knoflook
- scheut olijfolie
- theelepel honing
- zout en peper naar smaak
- water tot je de juiste dikte hebt
Letop! Bewaar de pulp die je in de tweede bak verzameld. Laat de gazpacho een paar uurtjes koud worden.
Ingrediënten groente-omelet voor 4 personen
- Pulp van de gazpacho
- 6-8 eieren
- 100 gram parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken
Mix de ingrediënten door elkaar. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de mix er aan toe. Zet het op een laag vuurtje aan. Als het roerei aardig begint te stollen, leg je een bord op het ei en draai je de pan en het bord in een keer om. Vervolgens kun je het ei weer van het bord al laten glijden om de andere kant te bakken.
Schenk de gazpacho in glazen bij je omelet en genieten maar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter