Een aantal keer per jaar krijgen we een Foodybox met allerlei producten om mee aan de slag te gaan. Deze keer zat er een kistje met 12 verse oesters in. En wat nu als je niet zo’n fan bent van oesters. Rauw vind ik het echt niet lekker. Dus creatief aan de slag om ze te gratineren. Dat heb ik ooit eerder gegeten en vond het lekker.
Even gesnuffeld op internet waarmee oesters gegratineerd worden. Champagne en room sprak me wel aan. Als we toch decadent gaan doen met de oesters ;-))
Ingrediënten voor 12 gegratineerde oesters
- 12 Zeeuwse platte oesters (ik had oesters van Prins & Dingemanse verkrijgbaar tot eind april/begin mei bij de visspeciaalzaak)
- 1 cupje creme fraiche
- 1 ui
- scheutje olijfolie
- 15 dl. champagne (of andere mousserende witte wijn)
Bereiding
De eerste klus is het openen van de oesters. Er staat een mooi instructiefilmpje van ah.nl op youtube, bekijk dat even voor je aan de slag gaat. Het is even oefenen en dan gaat het prima. Bewaar de helft van de schelpen. Leg deze op de bakplaat (met een velletje bakpapier).
Verwarm de grill van je oven voor op de hoogste stand.
Snipper het uitje en fruit het in een klein beetje olijfolie. Meng de champagne en creme fraiche door elkaar. Als het uitje lichtbruin is, kun je het bij het champagne-roommengsel doen en daarna de oesters erdoor.
Doe de oesters op de schelpjes en gratineer ze 10 minuten in de oven. De oesters zijn het lekkerst als ze een klein krokant laagje hebben. Dan is het ‘vissige’ er vanaf.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter