Avocado kennen we op verschillende manieren. Eigenlijk zijn de recepten altijd koud. Nu las ik een recept voor avocado in de oven.
Aangezien wij gingen barbecuen dacht ik, dat gaan we eens proberen. Ik ben gaan experimenteren en we hebben er van genoten. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Het is eigenlijk een basisrecept. Er zijn verschillende vullingen te bedenken. Wees creatief en laat het ons hieronder weten. We horen graag wat jouw experiment was en hoe je het vond.
Avocado is heel gezond
Avocado wordt vaak gezien als dikmaker. Daarbij klopt het dat de avocado redelijk wat kilocalorieën bevat: zo’n 350 per avocado. Maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond.
Het betreft oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Er zitten ook heel veel goede vezels in een avocado. Wel eten dus, maar niet te vaak of te veel.
De avocado’s kun je serveren in een barbecue kom.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 avocado
- 4 cherrytomaatjes
- klein handje rauwe noten
- 1 bosuitje
- eetlepel grove parmezaanse kaas
Bereiding
Halveer de avocado, verwijder de pit en verwijder het vruchtvlees. Dat kun je het handigst doen door kleiner uitjes te maken met de achterkant van je mesje. Vooral niet te scherp. Daarna snij je de overige ingrediënten fijn en mix het door elkaar. Vul de avocado’s en zet ze ongeveer 15 minuten op de barbecue.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter