Zoete aardappel is heerlijk en gezond. Er zijn veel heerlijke recepten te maken met zoete aardappel. Ik heb een makkelijk gerecht uitgewerkt voor gevulde zoete aardappel. Het is voor één persoon uitgewerkt, maar je kunt de ingrediënten natuurlijk makkelijk vermenigvuldigen voor meer mensen.
De recepten heb ik uitgewerkt voor oven en magnetron, maar je kunt de aardappels natuurlijk ook heerlijk poffen op de barbecue deze zomer!
Heb je ook nog leuke suggesties om een zoete aardappel te vullen, laat het hieronder weten. Ik ben benieuwd.
Ingrediënten gevulde zoete aardappel, per persoon:
- 1 zoete aardappel
- 20 g geraspte courgette
- 20 g geraspte wortel
- 20 g gerookte zalm
- 10 g geitenkaas
- 5 g / 7 plaatjes komkommer
- 10 g gehakte paranoten
- 10 g roze ui
- 10 g peterselie
- 10 g bieslook
Bereiding
Was de aardappel schoon, het liefst met een borsteltje en verwijder de vieze plekjes.
Oven ~ Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik gaatjes in de aardappel en bestrooi hem met wat kruiden. Bak de aardappel gaar in 45 minuten.
Magnetron ~ Leg de aardappel in en ovenschaal. Prik er gaatjes in en bestrooi hem met wat kruiden. Bak de aardappel in 3 keer 2 minuten gaar. Bij iedere 2 minuten draai je de aardappel om zodat alle kanten gaar kunnen worden.
Leg de aardappel nu op een bord en snij hem verticaal door midden. Niet helemaal maar er moet ongeveer nog 3 cm over zijn aan de onderkant, zo valt het niet uit elkaar en kun je hem mooi vullen. Snij de zalm en geitenkaas in kleine blokjes, meng deze 2 samen met wat peterselie goed door elkaar. Rasp de courgette en de wortel.
Snij met een kaas schaaf plakjes van de komkommer. Snij de para noten in kleinere stukken. Voeg deze ingrediënten beide toe bij de zalm. Meng alles door elkaar en leg de vulling in de zoete aardappel.
Eet smakelijk!
PS dit recept is paleo en koolhydraatarm.
—–
Dit recept hebben wij ontvangen van Annemieke, bekijk haar profiel hieronder voor meer informatie en heerlijke recepten.
Bekijk nog meer inspirerende recepten met zoete aardappel op onze website.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter