Sinds een week hebben we een slowjuicer. Gezond sapjes maken is heel makkelijk. Je gooit er een berg groente of fruit in en …
Voordelen van een slowjuicer
Het is echt super makkelijk om gezonde sappen te maken. Je kunt er ook van alles in doen. Een paar ideetjes om te maken:
- fruitsap
- koude soepen (eventueel later op te warmen)
- noten- of amandelmelk
- groentesappen
- pannenkoekjes van zelfgemaakt groentebeslag
- hummus
- groentebouillon
- pindaspread
- marinades
- ijs
Ik heb mijn inspiratie uit het boek Slow, van Joost Duisterwinkel gehaald. Hij heeft 150 recepten in een prachtig boek verwerkt. Het leuke is: we mogen 3 boeken verloten voor het beste saprecept! Dus geef jouw recept, naam en e-mail door en maak kans op een van de boeken.
Het allergrootste voordeel is dat je veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten in bijna de puurste vorm binnenkrijgt. Je kunt bijvoorbeeld een flinke stronk rauwe boerenkool drinken, terwijl je dat toch normaal echt niet gaat opeten.
Er zijn veel discussies over rauw eten. Ik weet een ding zeker. Het is heel gezond om rauw te eten. Het is de vraag of 100% rauw eten gezond is. Daar durf ik geen antwoord op te eten. Maar iets eten zoals de natuur het heeft bedoeld, kan nooit ongezond zijn.
Hoe werkt een slowjuicer?
Je snijdt groente en fruit in grove stukken. Stukje voor stukje doe je het in de slowjuicer (ook heel leuk om met je kind samen te doen). Er zit een grote pers in een juicer, die het sap door een zeef perst. Nu denk je, er blijft geen vezel over. Dat is niet waar. Het sap bevat nog aardig wat vezels.
Een tip voor het drinken van deze sappen en een goede verwerking van de suikers in je maag, is om het sap te kauwen. Dan krijgt je lichaam het signaal dat het iets moet verwerken. Dat kan ook door er een handje noten naast te eten. Dat is goed voor het stabiel houden van de suikerspiegel. Zeker als je een zoete drank neemt.
Wat is het verschil tussen een slowjuicer en een blender?
Er wordt gebruik gemaakt van een pers ipv een mes zoals bij een blender. Bij een blender komt er hierdoor meer zuurstof bij het sap. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van de vitamines en vezels.
Je kunt een sap 48 uur bewaren. Het is wel belangrijk dat het sap goed afgesloten en koud staat. Het handigst daarvoor zijn glazen flessen. Die kun je ook makkelijk schoonmaken.
Het maken van een sapje kost een paar minuten. Het gaat wel iets langzamer dan in een sapcentrifuge of blender. Al kun je gelijk beginnen met het persen van het eerste stuk groente of fruit, terwijl je nog door snijdt. Houd ook rekening met het schoonmaken van het apparaat. Dat kost je wel een paar minuten. Het zijn namelijk allemaal verschillende losse onderdelen.
De eerste keer had ik wel enige tijd nodig om het goed in elkaar te laten passen. Maar dat leer je vanzelf 😉
We hebben zelf de Versapers slowjuicer 3G Emotion getest.
Waar is de Versapers te koop?
- Bij fonq.nl Versapers 3G met gratis receptenboekje
- Bij fonq.nl Versapers 2G
- Bij bol.com Versapers 3G
- Bij bol.com Versapers 2G
In deze video zie je hoe leuk het is om met kinderen de slowjuicer te gebruiken. Een tip in de video is ook het meenemen van gezonde sapjes naar school in speciale bekers om het sap koud te houden. Deze beker kon ik niet vinden, maar wel een handige thermobeker bij bol.com. Leuk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter