Kinderen (en ouders) zijn gek op muffins. Er zijn veel recepten voor hartige muffins. Het zijn ook leuke alternatieven voor in de lunchbox naar school. Dat is weer eens wat anders dan een boterham met kaas.
Ingrediënten voor 12 hartige muffins
- 55 gram hazelnoten
- 100 gram (achter)ham
- 1 winterwortel of 2 bospeentjes
- 150 gr. roomboter (kamertemperatuur)
- 150 gr. geraspte kaas
- 3 (biologische) eieren
- 100 gr. (spelt)bloem
- bosje verse bieslook
Extra nodig
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de hazelnoten in de keukenmachine helemaal fijn. Snij de wortel in kleine blokjes en bak deze met wat boter 3-4 minuten in de koekenpan. Snij de ham in kleine reepjes. Klop de overige boter tot een romige botercreme. Breek de eieren een voor een boven de creme en mix het geheel goed luchtig. Spatel de overige ingrediënten er door, met uitzondering van de bieslook.
Zet de muffinvorm in de oven om de cupcakes in 20-25 minuten gaar te laten worden. Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Is de prikker droog? Dan zijn de cakes klaar.
Je kunt de muffins ook nog in vormpjes doen in de houder voor een feestelijk accent!
Wist je dat Curver een speciale bewaardoos heeft voor muffins en cupcakes? Bekijk deze bewaardoos bij Fonq.nl.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter