Met de komende kerstdagen (of op een gezellige zondag) kun je samen met je kinderen dit makkelijke eigerecht maken. Muffins van bladerdeeg met tijm. Het ziet er erg feestelijk uit! En is ook erg lekker ;-))
Ingrediënten voor 6 muffins
- rol kant en klaar bladerdeeg
- 6 eieren
- bosje tijm
- zout en peper naar smaak
- 12 plakjes kaas
- eventueel kun je er ook nog een paar spekjes door doen
Extra nodig: muffin-vorm voor 6 muffins
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Knip of snij het bladerdeeg in 6 gelijke delen. Leg in het midden van de kleine plakjes een paar plakjes kaas. Duw de bladerdeeg met kaas in de muffin-vorm en breek er een eitje in. Met een kwastje kun je een beetje eigeel over de hoekjes van het deeg doen. Dat maakt het net iets mooier bij het bakken.
Haal de blaadjes tijm van de takjes en strooi het over de muffins en voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Hou rekening met het zout van de kaas.
Zet de muffins zo’n 25 minuten in de oven. Het is gereed als het eitje hard is en de bladerdeeg mooi bruin.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
Laat een reactie achter