Iedereen kent het wel rabarbercompote. De ene is wat zoeter dan de andere, maar deze is anders. Dit is namelijk hartig. Oké, ik ben iets uitgeschoten met de kerrie op de foto, maar het was wel erg lekker!
Sinds ik bekend ben met de hacks van de Glucose Goddess over hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel houdt, eet ik veel meer hartige maaltijden. Juist in de ochtend. Dit recept met rabarber past er dus perfect in. Lekker met Griekse yoghurt en wat geroosterde noten.
Ik heb het dus als ontbijt gegeten, maar je zou de rabarbercompote ook prima op andere momenten kunnen eten. Bijvoorbeeld tijdens het avondeten als bijgerecht, tijdens de lunch of zelfs als tussendoortje.
Hoe maak je een hartige rabarbercompote?
Ingrediënten:
- 500 gram rabarber
- 250 gram uien
- 1 rijpe banaan
- 150 ml. appelazijn
- 1 theel. zout
- ½ theel. kerrie
- ½ theel. gemberpoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de ui en rabarber in stukjes. Breng het met alle ingrediënten aan de kook en laat het 20-30 minuten zachtjes koken. Pureer het met een staafmixer en genieten maar!
Je kunt de compote een paar dagen bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!
PS: Heb je rabarber over? Een rabarber-appel-crumble is ook een heerlijk recept!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter