We promoten het eten van havermout op onze site al een tijd. Zelf zijn we ook fan van havermout op verschillende manieren. We wisten dat havermout gezond was, maar nu is het wetenschappelijk aangetoond.
Minder hartfalen en afname sterkterisico door havermout
Onderzoekers van de Harvard University hebben aangetoond dat het eten van een kommetje havermout per dag (28 gram) voldoende is om
- risico op hartfalen met 9% te verminderen
- sterfterisco met 5% te verlagen
Het is een gedegen onderzoek onder 100.000 mensen gedurende 14 jaar. Dus er is niet over een nacht ijs gegaan.
Allemaal aan de havermout, dus!
Bron: nu.nl/gezondheid
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
- Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
- Hoe kan aarding helpen om je gezondheid te verbeteren? - 21 mei 2023
Laat een reactie achter