Ook zo gek op een heerlijke curry met groente? Deze is zo vullend, dat je er geen rijst bij hoeft te eten. Maar kan natuurlijk wel als daar je voorkeur naar uitgaat.
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 200 gram sperziebonen in stukjes van 3-4 cm
- 1 romanesco of bloemkool in kleine roosjes
- flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- flesje kokosmelk
- 1 flinke teen knoflook
- 2 eetlepels kerriepoeder
- zout en peper naar smaak
- 125 gram tofu of des wokblokjes
Bereiding
Kook de boontjes en romanesco/bloemkool als je iets zachtere groente wenst. Hak de knoflook fijn en bak deze in een beetje kokosvet of olijfolie. Voeg na 2 minuten de blokjes tofu toe. Doe de kerrie, zout en peper over de blokjes.
Voeg het flesje kokosroom toe en als de groente beetgaar zijn ook. Voeg als laatste de cashewnoten toe.
Gebaseerd op een recept van Amber Alberda – Eet jezelf mooi, slank en gelukkig.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024