Mijn absolute favoriete ontbijt is warme havervlokken. Het is snel, makkelijk, lekker en ontzettend voedzaam. Ik kan er met gemak een hele ochtend op vooruit. Dat scheelt weer een tussendoortje.
Zeker wanneer het buiten nog een beetje koud is, is een warm ontbijt met havervlokken echt zo lekker! Vandaag geef ik je mijn favoriete recept, dat hier geregeld op tafel staat.
Havervlokken zijn glutenvrij, tenzij ze samen met glutenrijke producten zijn verwerkt, wat bij havermout wel vaak het geval is. Kijk dus goed op de verpakking wanneer je een gluten allergie hebt. Havervlokken bevatten ontzettend veel vezels welke zorgen voor gezonde darmen. Lees hier hoe gezond havermout is.
Ingrediënten
- 1 kop havervlokken
- 2 kopjes amandelmelk
- 1 eetlepel kaneel
- 1 grote medjoel dadel in kleine stukjes
- appel
- kokosblokjes
- cranberries
Bereiding
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Verwarm bovenstaande ingrediënten in een pan tot het een dikke pap is. Als de structuur lekker is voor jou, haal dan de pan van het vuur en giet de pap over een gesneden appel in een bakje. Maak het ontbijt af met kokosblokjes en wat gedroogde cranberries.
Variatie: Hou je niet zo van appel? Gebruik dan kiwi (heel lekker ook). Liever geen gedroogde cranberries? Rozijnen doen het ook altijd goed!
Dit recept hebben we gekregen van Kim Janse (PureFoodie.nl – website niet meer actief -red 2022).
Kim Janse
Laatste berichten van Kim Janse (toon alles)
- Gezond lunchen met ei - 10 juni 2015
- Mijn lievelingsontbijt met havervlokken - 23 mei 2015
Laat een reactie achter