Havermout is opgebouwd uit de graansoort haver. Havermout is de laatste tijd steeds populairder geworden. Havermout is erg gezond en wordt vooral veel ingezet als ontbijt. Waarom havermout zo gezond is vertel ik je graag. Uit onderzoek blijkt dat het eten van havermout een goede invloed heeft op je bloedsuikerspiegel.
Havermout zorgt voor meer balans, terwijl bijvoorbeeld brood eerder zorgt voor pieken. Ook is havermout rijk aan vezels waardoor de spijsvertering soepeler loop en suikers worden afgebroken en niet direct in de bloedbaan worden opgenomen.
Heb je in de ochtenden weinig tijd voor een goed ontbijt dan is dit recept ideaal. Je maakt het s ’avonds voor het slapen gaan klaar, zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat een lekker, gezond en voedzaam ontbijt voor je klaar.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 40 gram havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 200 ml amandelmelk
Bereidingswijze:
- Mix alle ingrediënten in een kom of groot glas door elkaar en voeg als laatste de amandelmelk toe
- Zet de kom of het glas in de koelkast en klaar is je ontbijt voor de volgende ochtend
- Heerlijk met vers fruit & een handje noten
Tip kleed je ontbijt aan met Goji bessen, appels en noten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Agnes zegt
Moet je havermout niet koken?
B. Nijenhuis zegt
Ik eet de havermout warm, half melk, half water. Verwarmen in de magnetron.