Wat een luxe ontbijt voor een doordeweekse ochtend!
Dat is wat mijn man zei toen hij dit ontbijt zag. Het ziet er erg leuk uit en het is super makkelijk om te maken. Overnight oats, oftewel havermout, die een nachtje in de koelkast heeft gestaan.
Ingrediënten per persoon
- 1 kopje espresso
- 300 ml. amandelmelk
- 75 gr. havermout
- 1 tl. honing
- 1 tl. kaneel
- 3 el. Griekse yoghurt
- of stevia met amandelsmaak of caramel
- of vanille-extract met stevia/honing
Bereiding
Het is zo klaar, maar wel belangrijk dat het je de avond van te voren in actie komt. Meng de espresso, amandelmelk, honing en kaneel door elkaar. Voeg de havermout toe en zet het in de koelkast.
De volgende ochtend kun je de Griekse yoghurt mengen met een van de twee zoete opties. Dat doe je op de overnight oats en genieten maar.
Wij hadden er nog lekker wat rood fruit bij, maar dat kun je natuurlijk ook weglaten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Joran zegt
Wow! Ziet er lekker uit. Alleen tikt dit ontbijtje volgens mij wel de 500 kcal aan. Da’s best een stevig begin van de dag, toch?
Vanessa zegt
Hi Joran
Het is inderdaad een stevig ontbijt, maar dat zijn de meeste havermout recepten volgens mij. En calorieën zijn niet per definitie slecht, toch?
Een tussendoortje voor de lunch heb je ook niet meer nodig 😉