Vis is zeer goed voor je gezondheid en magere vissoorten kunnen zelfs helpen met afvallen. Visvetzuren zijn goed voor je hart-en bloedvaten. Het voedingscentrum geeft dus ook als advies om minimaal 1x per week vis te eten, maar het kan altijd meer. We delen daarom een lekker pittig pastarecept met makreel en leggen je uit hoe je het beste de vis mager kunt bereiden!
Pittige penne met tomaat en makreel
Wat heb je nodig?
- zout en peper
- 100 gram feta, verkruimeld
- 100 gram kleine zwarte olijven zonder pit
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 verse makrelen (ongeveer 300 gram)
of kies voor gemak met kant-en-klare makreelfilet - 300 gram penne
- 1 sinaasappel
- 2 tenen knoflook, geperst
- 750 gram tomaten, in stukjes
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
Hoe maak je het?
Kook allereerst de penne in ruim kokend water, doe hier wat zout bij en laat het zo’n 10-12 minuten koken. Maak de sinaasappel schoon (rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit). Snijd de tomaten in stukjes.
Daarna ga je over naar het schoonmaken van de makreel. Je verwijdert eerst de kop en het vel van de makreel en je houdt alleen het visvlees over.
Verhit de pan met olijfolie en doe de tomaten, sinaasappelrasp, paprikapoeder, peterselie, olijven, sinaasappelsap en knoflook erbij. Laat dit ongeveer 2-4 minuten op het vuur staan!
Lek de penne uit in een vergiet en schep vervolgens de penne, makreel en tomaatparten door het tomatenmengsel. Laat het geheel nog 2-4 minuten opwarmen. Maak de borden mooi op en doe als laatste nog de feta over de pasta met tomaat en makreel. Je kan het geheel altijd nog op smaak brengen met wat zout en peper. Eet smakelijk!
Tip! Hoe bereid je de vis mager?
Vis mager bereiden doe je door te bakken in de oven, grillen of roerbakken. En ook moet je mate houden met eventuele sauzen! Vermijd dus zoveel mogelijk room en olie. Paneren kan je ook beter niet doen aangezien de vis dan extra vet opneemt. Stomen of de vis in een pakketje in de oven zijn erg goede technieken! Mager en makkelijk!
Laat een reactie achter