Dit is weer zo’n heerlijk pompoenrecept. De foto is ter illustratie, maar ik kan je verzekeren dat dit recept is aangeleverd door een professioneel traiteur. Alleen heb ik helaas geen goede foto erbij. Ik vond deze pompoenrisotto heerlijk!
Hoe maak je Pompoen-risotto?
Ingrediënten:
- 25 ml olie
- 750 gram rissotorijst
- 1 pompoen
- 250 gram gevarieerde paddestoelen
- 100 gram doperwten (vriezer of vers)
- zout en peper
- 1500 ml groentebouillon
- 3 tenen knoflook
Bereidingswijze:
Was de pompoen en snij deze in stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Hak de paddenstoelen fijn en pers de tenen knoflook uit. Bak alles aan met een beetje olie in een diepe pan – soeppan bijvoorbeeld. De risotto komt er straks ook nog bij.
Bak de rijst even mee met de rest. Voeg de bouillon langzaam toe en blijf het geheel zo’n 30 minuten pruttelen. Waarbij je heel regelmatig moet blijven roeren, zodat de rijst het vocht goed opneemt.
Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en voeg zout en peper naar smaak toe.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024