Het is een soep met echt een andere bijzondere smaak. Heerlijk vullend en warm, passend bij deze tijd van het jaar. Zowel aardpeer als pastinaak zijn immers ook groente van dit winterse seizoen en horen in het lijstje met vergeten groente! Leuk om mee op ontdekkingsreis te gaan. Het maken van een lekkere soep met aardpeer en pastinaak is echt een goed idee.
Recept voor een aardpeer-pastinaak soep
Ingrediënten voor één pan aardpeer-pastinaak soep
- 3 pastinaken
- 500 gram aardpeer
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 liter groentebouillon
- 100 ml. kookroom
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
Omdat wij het lekker vinden om toch een kleine fysieke bite te hebben in een soep, heb ik op deze soep ook nog geroosterde pompoenzaadjes gestrooid als topping.
Bereidingswijze
Schil de groente en snijd deze in grove stukken en pers de knoflook uit. Zet een kookpan op het vuur en fruit de knoflook in 2 minuutjes lichtbruin. Niet te lang, want dan verbrand de knoflook.
Voeg de groente toe en bak het zo’n 5 minuutjes. Voeg daarna de bouillon toe en kook het geheel in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal de pan van het vuur en pureer het met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Roer de kookroom er doorheen en strooi er eventueel wat pompoenzaadjes over heen.
Eet smakelijk!
Twee andere lekkere recepten met pastinaak:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter