Veel recepten voor pastinaakpuree zijn met aardappel. Daar ben ik zelf niet zo’n fan van, dus ben ik aan de slag gegaan met een versie zonder aardappels. Hieronder deel ik graag mijn recept met jullie voor deze pastinaakpuree. Dit is een gezond, koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree!
Voor mensen die meer groenten willen eten en minder koolhydraten biedt pastinaak veel mogelijkheden. Zeker deze puree, die je prima kunt combineren met andere groenten en eventueel een stukje vlees of kip.
Waarom is pastinaak gezond?
Vroeger kende ik deze groente helemaal niet, maar dat hebben meer mensen, denk ik. Nu is het niet meer weg te denken uit het groenteschap. Maar waarom is pastinaak eigenlijk zo gezond? Een paar redenen:
- Veel vitamine C, dat is goed voor je ogen (net als oranje wortels zijn deze witte wortels dus ook goed voor je ogen 😉 )
- Veel vezels dus goed voor de spijsvertering en tegen constipatie
- Pastinaak bevat een goede dosis mangaan, wat zowel de aanmaak van enzymen als de gezondheid van de botten kan bevorderen
- Veel foliumzuur, zeker goed voor zwangere vrouwen, maar eigenlijk voor iedereen
- De combinatie van vitamine C en folaat heeft een positieve invloed op je hart en dat ze de ontwikkeling van hart-en vaatziekten kunnen voorkomen
Ingrediënten pastinaakpuree voor 2 personen
- 500 gram pastinaak
- 3 el. geraspte parmezaan
- 1 el. verse tijmblaadjes
- 1 klontje roomboter
- Scheutje (amandel)melk
Bereiding
Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Kook de pastinaak in 15 minuten gaar. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het met de staafmixer tot een mooie gladde puree.
Eet smakelijk!
Tip! Maak een voorraad en bewaar bakjes in de vriezer voor een volgende maaltijd.
The following two tabs change content below.
Vanessa
Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Vanessa zegt
Hallo mevrouw Doevenspeck
Goed dat het nu beter met u gaat. Een beetje variatie kunt u krijgen door vooral goed te kijken wat er op dit moment aangeboden wordt. Dus de groente van het seizoen. En van daaruit zoeken naar passende recepten.
Verder is het goed om ook variatie te zoeken in noten, zaden, pitten etc. Het kan echt een andere smaak geven aan uw maaltijd. En er is ook heel veel te doen met ei
Succes, Vanessa
Gonda Doevenspeck zegt
Hallo, ik ben een 70-jarige vrouw die suikerloos, vetvrij en maag-darmsparend moet eten.
Sinds ik uit het ziekenhuis ben zit ik veel achter de computer om recepten en dingen te vinden die het toch nog een beetje aangenaam en lekker maken. Maar dat is niet eenvoudig.
Zo ben ik nu bij u uitgekomen. Ik hoop dat u me eventueel nog een paar tips kunt geven om een beetje variatie in mijn maaltijden te brengen.
Met vriendelijke groeten
Doevenspeck Gonda – België