Veel recepten voor pastinaakpuree zijn met aardappel. Daar ben ik zelf niet zo’n fan van, dus ben ik aan de slag gegaan met een versie zonder aardappels. Hieronder deel ik graag mijn recept met jullie voor deze pastinaakpuree. Dit is een gezond, koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree!

Voor mensen die meer groenten willen eten en minder koolhydraten biedt pastinaak veel mogelijkheden. Zeker deze puree, die je prima kunt combineren met andere groenten en eventueel een stukje vlees of kip.
Waarom is pastinaak gezond?
Vroeger kende ik deze groente helemaal niet, maar dat hebben meer mensen, denk ik. Nu is het niet meer weg te denken uit het groenteschap. Maar waarom is pastinaak eigenlijk zo gezond? Een paar redenen:
- Veel vitamine C, dat is goed voor je ogen (net als oranje wortels zijn deze witte wortels dus ook goed voor je ogen 😉 )
- Veel vezels dus goed voor de spijsvertering en tegen constipatie
- Pastinaak bevat een goede dosis mangaan, wat zowel de aanmaak van enzymen als de gezondheid van de botten kan bevorderen
- Veel foliumzuur, zeker goed voor zwangere vrouwen, maar eigenlijk voor iedereen
- De combinatie van vitamine C en folaat heeft een positieve invloed op je hart en dat ze de ontwikkeling van hart-en vaatziekten kunnen voorkomen
Ingrediënten pastinaakpuree voor 2 personen
- 500 gram pastinaak
- 3 el. geraspte parmezaan
- 1 el. verse tijmblaadjes
- 1 klontje roomboter
- Scheutje (amandel)melk
Bereiding
Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Kook de pastinaak in 15 minuten gaar. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het met de staafmixer tot een mooie gladde puree.
Eet smakelijk!
Tip! Maak een voorraad en bewaar bakjes in de vriezer voor een volgende maaltijd.
Laat een reactie achter