• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Recept: Roergebakken spruitjes met pastinaak en gehaktballetjes

Recept: Roergebakken spruitjes met pastinaak en gehaktballetjes

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 - Door Laura Nijman | Leestijd ca. 2 minuten

Ik ben gek op spruitjes en in de wintermaanden eten we dan ook regelmatig spruitjes stamppot met pastinaak en gehakt. Een super lekkere combinatie. Veel lekkerder dan met piepers (aardappelen). En toch wilde ik eens iets anders proberen met deze kleine groen kooltjes. En zo is dit recept geboren. Erg smakelijk kan ik je zeggen 😉

Dit heb je nodig voor 3-4 personen

  • 800 gram spruitjes
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 500 gram (biologische) pastinaak
  • klontje roomboter en klontje kokosolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels gehaktkruiden
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • keltisch zeezout en peper naar smaak

En zo maak je dit lekkere roergebakken spruitjes-pastinaak recept

Recept spruitjes, pastinaak, gehakt

Schil de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Als je biologische hebt, dan hoef je deze niet te schillen, wel even goed wassen. Zet de pastinaak net onder water in een pan en voeg daar keltisch zeezout aan toe. Laat de pastinaak in 15-20 minuten gaar koken.

Vermeng het gehakt met de gehaktkruiden (zie ook mijn recept voor zelfgemaakte gehaktkruiden) en rol hier balletjes of platte hamburgertjes van (die zijn wat sneller klaar). Smelt roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes aan goudbruin en gaar.

Maak intussen de spruitjes schoon en halveer deze. Kook de spruitjes ongeveer 5 minuten ook in water waaraan je keltisch zeezout hebt toegevoegd. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit in een wok of grote hapjespan de kokosolie en fruit hierin de ui glazig. Giet de spruitjes af en voeg deze, samen met de knoflook en kerriepoeder toe aan de gebakken ui. Roerbak de spruitjes totdat deze beetgaar zijn.

Als de pastinaak lekker zacht gekookt is, dan giet je het kookvocht af. Vang dit vocht op, want dat heb je straks nog nodig. Pureer met een staafmixer de pastinaak tot een gladde puree. Voeg een beetje kookvocht toe om de juiste dikte te krijgen. Hoe meer kookvocht je toevoegt, des te zachter wordt je puree. Meng dan de gesmolten boter van de gehaktballetjes door de pastinaakpuree heen en voeg naar smaak zout en peper toe.

Strooi de pijnboompitjes over de roergebakken spruitjes en serveer deze samen de pastinaakpuree en de gehaktballetjes. Je kunt er natuurlijk ook een vegetarisch recept van maken, als je kiest voor vegetarisch gehakt.

Eet smakelijk!

Laura Nijman
Gezonde Gezinnen

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
    Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
  • Recept Feel-Good Gezonde Chocoladerepen
    Recept Feel-Good Gezonde Chocoladerepen
  • Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
    Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profileMy Pinterest profile

Laura Nijman

Als orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut help ik vrouwen zoals jij met het overwinnen van eetbuien en emotie-eten. Stap voor stap brengen we aanpassingen aan in je voeding, leefstijl, mindset en in je omgang met emoties, totdat de eetbuien verleden tijd zijn. Daardoor kun je weer zonder schuldgevoel snoepen, sta je vol vertrouwen voor de spiegel en worden je weken niet meer verpest door de zoveelste schranspartij. Kortom, je gaat weer van jezelf houden en je ervaart meer geluk in je leven. Meer informatie vind je op mijn website LauraNijman.nl.
Mijn Facebook profielMy Instagram profileMy Pinterest profile

Laatste berichten van Laura Nijman (toon alles)

  • Als gezond eten niet meer zo gezond is - 23 februari 2021
  • Zin in snaaien door vervelende gevoelens - 30 januari 2021
  • Wat is human design? - 27 december 2020

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gehakt, gehaktkruiden, pastinaak, recept, spruitjes

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!


Ik ontvang graag 1x per week gratis het weekoverzicht met alle gepubliceerde artikelen over een gezonde leefstijl:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is
  • 7 gezonde behoeftes waarbij thee kan helpen
  • De juiste doelen stellen bij afvallen, heel belangrijk!
  • Nieuwste boek Marjolein Dubbers, verbeter je immuunsysteem

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven