Wil je graag crackers eten, die niet van tarwe gemaakt zijn? Dan zijn deze glutenvrije amandelcrackers die ik gemaakt heb met amandelmeel een heerlijk alternatief.
Let wel op dat je er niet te veel van neemt, mocht je op je gewicht letten. Want het aantal calorieën is niet super laag (afhankelijk van de soorten zaden die je gebruikt).
Het is een heerlijk recept voor mensen die glutenvrij willen eten! En natuurlijk ook suikervrij, want dat kan toch nog wel eens verstopt zitten in een ‘normale’ cracker.
Ingrediënten
- 150 gr amandelmeel
- 75 gram zaden (sesamzaad, chiazaad en lijnzaad)
- 1 ei, geklutst
- flinke snuf zout
- 2 el traditionele olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een samenhangende bal. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het mengsel op het op het bakpapier en leg er een vel bakpapier bovenop. Rol uit tot een dunne en gelijkmatige laag en verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes in rechthoekjes of steek met uitsteekvormpjes figuurtjes uit het deeg.
Bak de crackers in 15 – 20 minuten goudbruin, keer halverwege.
Bewaar dexe glutenvrije amandelcrackers in een luchtdichte bewaardoos. Dan kun je ze een paar dagen bewaren of doe er een aantal in de vriezer.
Eet smakelijk!
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Laat een reactie achter