Nu ik thuis zit met m’n gebroken teen zit, vind ik het toch wel fijn om iets lekkers in huis te hebben. De aanloop is lekker groot (fijn!) en dan vind ik het leuk om de gasten iets lekkers te kunnen aanbieden.
Boodschappen doen is geen optie nu. Dus wat heb ik in huis en kan ik binnen 5 minuten maken? Ook lang op mijn benen staan is nog niet zo’n goed idee, dus het moet snel klaar zijn.
Natuurlijk wil ik ook iets maken dat wel verantwoord is. Creatief aan de bak dus met de ingrediënten die ik binnen handbereik heb.
Gevolg is dat het dit keer geen suikervrij tussendoortje is geworden… Maar de suikers in een volkoren biscuitje vallen wel mee en ik gebruik hier maar weinig van. En dadels bevatten alleen natuurlijke suiker 😉 En dit zelfbedachte recept is goed gelukt, het smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor 8 stukjes
- 20 kleine dadels
- 1 eetlepel kokosolie
- 4 volkoren biscuitjes
- 1 eetlepel kokosrasp
Bereiding
Hak de biscuitjes klein en zet ze even apart. Verwijder de pitten van de dadels en doe de dadels met kokosolie in een keukenmachine. Ik heb mijn hakmolen met trekkoord gebruikt. Echt super makkelijk (hij gaat ook zeker mee op vakantie). Zorg ervoor dat de dadels goed fijn zijn en gemixt met de kokosolie. Nu ik dit schrijf is het zomer en de olie al vrij zacht. In de winter kan het nodig zijn om het even op te warmen om vloeibaar te worden.
Als het een goede mix is, dan kun je de koekkruimels er doorheen roeren en in een kleine schaal met bakpapier doen. Maak het af met een mooie witte laag kokosrasp en zet het minimaal 1,5 uur weg in de koelkast.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter