Vandaag weer eens een recept voor een heerlijk gezond tussendoortje! Deze havermout-chocolade-repen kun je op een vrije zondagochtend maken en zo heb je genoeg gezonde tussendoortjes voor de hele week. Heel erg handig en lekker!
Ingrediënten:
- 10 eetlepels pindakaas.
- 5 eetlepels honing
- 5 eetlepels kokosolie
- 150 gr pure chocola minimaal 72%
- 20 eetlepels havermout
- 10 eetlepels kokosrasp
- 1 handje rozijnen of cranberries
- 1 handje walnoten
- merg van 1 vanillestokje
Bereidingswijze van de havermoutrepen:
Smelt de pindakaas, kokosolie, honing, vanille en chocola au bain marie. Doe de havermout, kokosrasp en rozijnen bij elkaar. Breek of snijd de walnoten klein en schep die door de havermout. Schep de havermout/rozijnen/kokosrap door het gesmolten mengsel. Alles door elkaar scheppen en daarna in een brownieblik of ovenschaal scheppen met bakpapier!
Schaal laten afkoelen en in de koelkast zetten. Als het goed hard is, kan je er reepjes van snijden met een groot mes. Deze wikkel je in bakpapier en dan kan je ze in de vriezer bewaren. Heel klein beetje zout is lekker erover, of kokosrasp of andere nootjes of rozijntjes. Je kan kiezen wat je zelf nog lekker vindt, daarna lekker op smikkelen!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Annie Laumen zegt
Dit heb ik zondagmorgen gemaakt.
Heel makkelijk en vooral heel lekker
Grt Annie
Jenny zegt
Leuk om te horen! Heb je ook een foto gemaakt?